Over het festival

Make It is een kersvers jong en nieuw jazzfestival. Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019, vindt op 16, 17 en 18 september 2021 de derde editie plaats. 

Make it, georganiseerd door vier jazzmuzikanten die elkaar ontmoetten tijdens hun conservatoriumstudie, presenteert vandaag al de grote jazznamen van morgen. Er zijn zoveel goede, talentvolle en jonge makers die op dit moment onderbelicht blijven. Dat vinden wij zonde, en daarom is Make It Geboren! 

Een festival door muzikanten, vóór muzikanten waarbij de organisatie zich volledig richt op nieuwe makers en het stimuleren van jonge musici van het hoogste niveau om met hun eigen muziek naar buiten te treden.  

Wij willen muzikanten stimuleren zich verder te ontwikkelen en steeds meer te bereiken binnen de weg die ze ingeslagen zijn terwijl zij de bezoekers trakteren op mooie muziek. Kwaliteit en de liefde voor muziek is hierbij belangrijk. Wij geloven dat we hieraan kunnen bijdragen door deze bands en musici het podium te geven dat ze verdienen.  

Voor de bezoeker willen wij deze liefde, de kwaliteit en de drijfveer van de muzikant op zo’n manier presenteren dat hij dit niet alleen hoort, maar ook daadwerkelijk voelt en beleeft!  

We streven ernaar een dynamiek te creëren tussen muzikant en toehoorder waardoor de beleving voor beide partijen nog beter, intenser en mooier wordt. 

Hoe doen wij dit?  

We beginnen bij de broedplaats van jong jazztalent: de Nederlandse conservatoria. Voor de muzikanten die de eerste stappen naar eigen composities en initiatieven zetten, organiseren wij de AMPA JazzRonde, waar zij zich presenteren op diverse locaties in de Tilburgse binnenstad. Op deze manier willen wij talent stimuleren om het podium te zoeken met hun eigen muziek en hun eerste publiek te bereiken.  

Op donderdagavond staan 10 locaties in de Tilburgse binnenstad in het teken van de AMPA JazzRonde. Veelbelovende acts van jonge muzikanten uit binnen- en buitenland die eager zijn om hun muziek naar buiten te brengen. 

Om te laten zien waar dit allemaal toe kan leiden presenteren we op vrijdagavond een “International Upcoming Artist’’. Naast het feit dat we hiermee een te gekke band presenteren en publiek een onvergetelijke avond willen bezorgen, willen we de jonge makers een extra impuls en motivatie geven om door te gaan met hetgeen waardoor zij zo gedreven worden. 

Nieuw in 2019 was de programmering in Poppodium 013. Hier bewijzen we dat de muziek waar wij zo van houden ook dansbaar is. Zaterdag zet het festival zich voort in Theaters Tilburg. Een vol programma in drie zalen waar we aanstormend talent programmeren, maar ook jonge musici naast hun leermeesters.  

De liefde voor muziek, de twinkeling in de ogen, kwaliteit en enthousiasme. Dat is wat wij willen bereiken bij iedere betrokkenen van Make It. Of je nu muzikant, bezoeker of medewerker bent, iedereen verlaat de zaal met een gevoel van ‘’dát had ik niet willen missen!’’.

 

We hopen je te ontvangen op de derde editie van Make It in 2021!

David Romanello
Neil van der Drift
Koen Smits
Irene de Vocht