Zo begonnen we in 2018

Bedacht en georganiseerd door vier jazzmuzikanten David Romanello, Neil van der Drift, Koen Smits en Irene de Vocht, wie elkaar ontmoetten tijdens hun studie op het conservatorium. Make It heeft de ambitie de grote jazz namen van morgen, vandaag al te presenteren. Door jonge, getalenteerde muzikanten een prominante plek te geven probeert Make it het Noorderslag van de geïmproviseerde muziek te worden.

Allereerst beginnen we bij de broedplaats van jong jazztalent, waar musici zich ontkiemen tot makers. Voor de muzikanten die de eerste stappen naar eigen composities en initiatieven zetten hebben wij de Jazzronde, een jazzvariant van de bekende popronde. Jonge musici en bands kunnen zich aanmelden voor de Jazzronde en worden geprogrammeerd in de binnenstad. Van toprestaurant de Houtloods tot Café Berlijn en van kringloopwinkel Peerke Donders tot Diggers Record Store. Heel Tilburg bruist met jazztalent!

Om te laten zien waar dit allemaal toe kan leiden wordt op vrijdagavond een ‘international upcoming’ muzikant geprogrammeerd. Iemand die in Nederland nog niet bekend is, maar op internationaal niveau naam heeft gemaakt. Voor de editie in 2018 is dat gitarist Gilad Hekselman, die met zijn megatrio ZuperOctave (ft. Aaron Parks @ Kendrick Scott) in Paradox staat.

Als jong festival is er de eerste edities volop geëxperimenteerd en gezocht naar gave samenwerkingen en locaties. Zo hebben er de eerste edities onder andere concerten plaatsgevonden in Paradox, Theaters Tilburg, 013 en de Cinecitta.

Make It Jazz is een jong, ambitieus  festival, volop in ontwikkeling!

directie Make It Jazz

Nieuwe aanpak met nieuwe directie

Make It Jazz presenteert vandaag de jonge makers van morgen! Makers die aan de voet staan van een succesvolle muziekcarrière of de eerste stappen al over de drempel gezet hebben. Met een bijzondere aandacht voor de leerling en zijn meester.

Vol enthousiasme gaan wij, de nieuwe directie van Make It Jazz, aan de slag om een vernieuwd concept neer te zetten! Naast het festival in september zullen er nieuwe evenementen volgen verspreid over het seizoen 2022/2023.

16 & 17 september trappen we af in Tilburgse JazzTempel Paradox en het International Center! Uiteraard is er volop aandacht voor de nieuwe generatie jazzmusici.

Demos Horn Productie: productie@makeitjazz.nl

Jorrit Romme Financiën en sponsoring: jorrit@makeitjazz.nl

Stef Joosten Programmering en marketing: stef@makeitjazz.nl