DaniËl van der Duim & Loek van den Berg

Sax en Piano duo Van der Duim/van den Berg presenteert het debuut-album ‘’Duologue’’. Een album dat gaat over de conversatie en ontmoeting in zowel de muziek als daarbuiten.

Elke compositie deelt een ervaring of gevoel dat als thema geldt voor de improvisaties en conversaties in de muziek. Het duo is niet bang om nieuwe richtingen te verkennen, elkaar uit te dagen en risico’s te nemen waardoor elk concert anders klinkt. Atmosferische stukken worden afgewisseld met grooves en lyrische melodieën, waar klassiek en jazz elkaar ontmoeten.

Melodische, verhalende jazz waarin de interactie centraal staat – Het jazz duo van den Berg / van der Duim bestaat uit twee jonge musici uit Nijmegen. Beiden spelen ze in vele combinaties, maar in deze formatie gaan ze uit de comfort-zone van het standaard jazzkwartet, opzoek naar de kern van de stukken die ze spelen. Hierbij staat improvisatie en interactie tussen de  muzikanten centraal. Met een eigen kijk op de huidige jazzmuziek creëren ze een eigen klank door met een verhalende interpretatie van de muziek het muzikale dialoog met elkaar aan te gaan.