Guido Nijs & Rik van der Made Quintet

Tenor Madness met deze twee saxofonisten, vergezeld door Pascal Vermeer (dr) Marijn van de Ven (bas) en Chris Muller (p).

Guido Nijs (1974) begon op twaalfjarige leeftijd met saxofoon spelen. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Jan Menu en John Ruocco. Na zijn studie begon hij samen met Jan van Duikeren en Louk Boudesteijn de Special Request Horns, waarmee ze nog steeds zeer actief zijn. Daarnaast speelt Guido ook met jazz groepen zoals Private Time Machine en speelde hij bij the JazzInvaders. In 2021 bracht Guido zijn debut plaat ’’Train of Thought’’ uit.

Rik van der Made (20) is vierdejaars student aan het conservatorium van Tilburg. Hij heeft lessen gevolgd bij Steven Dietvorst, Paul Weiling, Yuri Honing, Jasper Staps én Guido Nijs. Voor zijn eigen groep, het Rik van der Made Quintet of Rik van der Made Group, schrijft hij eigen werk. Naast dit project is hij ook te zien en te horen in het Jong Metropole, Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Ruben Hein, de Zeeuwse band Smelly Kitchen, de swingband Mattia and the Matrangas en de blazerssectie SBR Horns. Het Rik van der Made Quintet werd in 2021 genomineerd voor de “Grachtenfestival Jazz Competition” en de “Jazz in Duketown Talent Award”, waar een van zijn composities gearrangeerd worden voor- en begeleid worden door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

‘’Ik kwam Rik voor het eerste tegen in Paradox, tijdens een sessie. Hij viel op door zijn enthousiasme en zijn spel. Een jonge gast die ontzettend gedreven is, en enorm leergierig. Op een later moment kwamen we elkaar weer tegen en ontstond het idee van samen sessiën en studeren. In de afgelopen twee jaar hebben we met enige regelmaat samen in de oefenruimte gezeten. Rik is de afgelopen tijd enorm gegroeid als saxofonist/muzikant en ik denk dat hij een mooie carrière tegemoet kan zien. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met hem op het podium te staan tijdens Make It Jazz Festival!’’ – Guido Nijs

‘’Het idee om samen muziek te maken is ontstaan in café Weemoed na een schitterend concert van Joshua Redman in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Tijdens goede jazz en onder het genot van een Chouffe kwam de vraag vanuit Guido om een keer de sessie in Paradox te openen. Toevallig dat Bartho, programmeur van Paradox twee weken later nog een plekje had. En nu, ruim anderhalf jaar later staan we weer samen op het podium, maar nu tijdens het “Make It”. – Rik van der Made